Julegavetips : «Norsk lokalmat – Mellom bakkar og berg»

Kristin Hove : Norsk lokalmat – Mellom bakkar og berg

Til tross for at vi har vært stolte over våre mattradisjoner i mange tiår, har vi ofte følt oss i skyggen av store matland som Italia, Frankrike og Spania.

Men de ti siste årene har sett en stor forandring i vår måtte å oppleve vårt eget cuisine og våre egne produkter. Og det er gledelig å se at det dukker opp stadig flere produkter med en av de tre beskyttede betegnelsene: beskyttet tradisjonelt særpreg, beskyttet opprinnelsesbetegnelse, og beskyttet geografisk betegnelse. Denne trenden bør gjøre oss stolte over det som dyrkes og produseres i Norge, og det er hele ideen bak boka Mellom bakkar og berg som kom ut nå i høst.

Kristin Hove, som allerede har utgitt to kokebøker i Australia og i England, fokuserer nå på sitt hjemland, og tar oss på en spennende kulinarisk reise fra Finmark til Agder. Forfatteren besøker ikke bare flinke kokker, men stopper også hos produsenter som (med god grunn) er stolte av sine råvarer. Boken innholder nesten 300 sider med fascinerende oppskrifter fra noen av de dyktigste kokkene i distrikts-Norge, samt noen interessante historier om de beste råvarene Norge har å by på: Kraftkar fra Tingvoll, Skjåkpølsa, grønnsaker fra Wiig Gartneri, sider fra Hardanger, og så videre.

En fascinerende bok!

Kristin Hove : Norsk lokalmat – Mellom bakkar og berg – Oppskriftene med og historiene om de beste norske råvarene. ISBN/EAN 9788281881105 – 1. utgave. 2011.

_______________________________________________________________

Dette innlegget ble publisert i bok og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *