Østerrike 2011 : en toppårgang?

Til tross for en relativt bra kvalitet i 2009 og 2010, var de to siste årgangene vanskelige og krevende, spesielt med tanke på skiftende vær, skadedyr og sykdommer i vinmarkene.

2011 har vært mye mindre stressende, og mange vinbønder kan glede seg til å se de første dråpene på flaske om noen måneder!

En tidlig blomstring og en tørr og varm sommer fikk som konsekvens at innhøstingen var ferdig i slutten av oktober. I følge Statistikk Austria er avkastningen 41 % større enn i 2010, og cirka 2 % større enn femårsgjennomsnittet. Hovedutfordringen i 2011 var å finne riktig dato for å starte innhøstingen, det var nemlig viktig ikke å vente for lenge fordi man da ville kunne få et for lavt syrenivå.

Takket være det tørre været, var det nesten ingen alvorlige sykdommer i vinmarkene dette året. Skulle man lete etter noen prøblemer i 2011, vil man kunne nevne en del frost i begynnelsen av mai, og noen haglbyger som traff 1600 hektar i Burgenland den 23. juni og Wien-området den 4. juni.

Mange produsenter i Burgenland-, Niederösterreich-, Wien- og Stereimarkområdene melder om høy kvalitet med fruktige, fyldige og komplekse viner. Hvis de fleste har klart å finne riktig balanse mellom sukkerinnholdet og syrenivå, er vi nær en toppårgang for hele Østerrike!

Annonser


Dette innlegget ble publisert i nyheter og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *