Spennende vinauksjoner verden rundt

 Til tross for en stor økonomisk krise i mange land verden rundt, har markedet for vinauksjoner vært veldig aktivt de to siste årene. Dette gjelder spesielt i Hong Kong, som i 2010 passerte New York som verdens hovedstad for vinauksjoner. Mange rekorder ble slått i 2011, og mange var spente på hvilken tendens markedet skulle ta i 2012.

Året begynte med en beskjeden tone, og i følge Vinexpo, har den første vinauksjonen arrangert av Sotheby i Hong Kong i 2012 (13. og 14. januar) vært en skuffelse: bare 85 prosent av objektene ble solgt og omsetningen nådde ikke mer enn € 4,4 millioner. Det er mest unge viner fra Bordeaux som sliter, i motsetning til vin fra California, Burgund og Champagne som jevnt over klarer seg bra.

Det virker som om flere auksjonshus ønsker å gjøre sine auksjoner mindre ensrettet, og heller satse på større variasjon i sine kataloger. Særlig ser det sterke fokuset på Bordeaux, som i mange år har hersket i auksjonsmarkedet, ut til å avta.

I februar kommer det noen interessante salg:

      Finest and rare wines: Sotheby, den 22. februar i London (Bordeaux – Burgund – Tyskland – Italia)

       Finest and rare wines: Sotheby, den 25. februar i New York (Bordeaux – Burgund – Italia)

       Fine and rare wine from the privat cellar of Henri Jayer: Christie’s den 10. februar i  Hong Kong (Burgund)

       Fine and rare wines featuring an outstanding single owner collection: Christie’s den 23. februar i London (Bordeaux – Burgund)

Vi venter også i spenning på den første vinauksjonen i Norge, og vi lover å oppdatere dere når noe mer konkret blir  kjent….

Dette innlegget ble publisert i auksjon, kalender, økonomi og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *