Når finner egentlig den første vinrelaterte innhøstingen i Europa sted?

Svaret er overraskende nok allerede i mai!

Men det er hverken grønne eller blå druer som kan plukkes så tidlig noe sted i vår verdensdel, men derimot bark. Innhøstingen av bark fra korkeik i Spania og Portugal er svært viktig for de fleste vinprodusenter verden rundt, siden denne barken brukes for å lage vinkorker.

Quercus Suber er det vitenskapelige navnet for korkeiken. Den første høstingen skjer når treet er 25 år gammelt, og ni år er nødvendig mellom hver høsting . Kvaliteten på de to første høstingene er såpass lav at man må vente til treet er 43 år gammelt før barken kan brukes til korkproduksjon. Forøvrig er korkeik en fornybar ressurs: et tre kan leve opp til 250 år, og en enkelt innhøsting kan gi 4000 korker, noe som tilsvarer cirka 80 000 korker per tre i løpet av et langt liv! Videoen under er fra Portugal, og viser hvordan høstingen av bark fra korkeik foregår.

 

Annonser

Dette innlegget ble publisert i Kuriositeter, vin og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *