Økologisk vindyrking: Spania på topp

Spania har opplevd en revolusjon de siste årene, og økologisk dyrking av vindruer i dette landet har økt med 230 prosent fra 2007 til 2010. Mot slutten av 2010 var 57.000 hektar økologisk dyrket, noe som tilsvarer fem prosent av det totale vinmarksarealet .

Italia og Frankrike ligger på andre- og tredjeplass med henholdsvis 52.000 og 50.000 hektar.

I Spania er Castilla-La Mancha regionen der produsentene er mest opptatte av økologi: mer enn halvparten av vinmarksarealet her er viet til denne type druedyrking. Det mest gledelige ved dette er at i Spania, i motsetning til i mange andre land, har også flere av de store industrielle vinprodusentene valgt å satse på denne trenden.

Annonser

Dette innlegget ble publisert i vin og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *