En ny DAC i Østerrike: Neusiedlersee

Regionen Neusiedlersee ligger sør-øst for hovedstaden Wien, mer presis i delstaten Burgenland mellom Neusiedlersjøen og den ungarske grensen. Området har utviklet seg markant de siste femti årene, både arealsmessig og kvalitetsmessig. På grunn av et varmt klima og riktige forhold for utvikling av botrytis, har denne vinregionen vært mest berømt for sine søte viner.

foto: AWMB / Anna Stöcher - Neusiedlersee

foto: AWMB / Anna Stöcher - Neusiedlersee

Men den nye Neusiedlersee-DAC fokuserer hovedsakelig på den blå druen Zweigelt, og blir delt i to kategorier:

       Neusiedlersee DAC: minst 12 prosent alkohol, 100 prosent Zweigelt. Vin kan bli lagret på eikefat og bør ha en fruktig, krydret og velbalansert stil. Vinen kan ikke bli solgt før 1. mars etter den første vinteren.

       Neusiedlersee DAC Reserve: minst 13 prosent alkohol, minst 60 prosent Zweigelt kan bli blandet med andre typiske østerrikske blå druer. Vinen må være eikelagret, og kan ikke bli solgt før 1. mars etter den andre vinteren.

Zweigelt er den mest plantede druen i Burgenland med rundt 1800 hektar vinmark. Den er egentlig en krysning av Limberger- og Saint-Laurentdruene.

Neusiedlersee DAC blir nå den 8. østerrikske  DAC, og denne nye offisielle betegnelsen kan tas i bruk allerede med 2011 årgangen.

Annonser

Dette innlegget ble publisert i nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *