Frukt- og siderruta på Vestlandet

foto: siderruta.no

En økt interesse for mat og drikke, sammen med et stadig bedre tilbud fra flyselskapene, har ført til at flere og flere av oss velger å bruke en del av ferien sin for å besøke en cognac-, whisky- eller vinprodusent et eller annet sted i verden.

Men man trenger ikke å reise ut av landet for å få gastronomiske opplevelser! Et interessant eksempel er ”Frukt- og siderruta” på Vestlandet. Hardanger Saft- og Siderfabrikk, Syse gard og Ulvik Frukt & Cider er de tre produsentene som står bak dette prosjektet, og de tilbyr omvisninger og smaksprøver til besøkende.

I motsetning til lengre syd i Europa der vinrutene kan være over 100 km lange, er den norske siderruta på beskjedne to kilometer. Men om ruta i seg selv er relativt kort, er omgivelsene rundt Ulvik kommune og Hardangerfjorden så praktfulle at et besøk her nesten er obligatorisk, og Frukt- og siderruta kan enkelt kombineres med fjellturer eller andre utflukter i området.

Det er uansett veldig gledelig at flere produsenter samler seg om felles prosjekter på denne måten, slik at engasjementet rundt lokale spesialiteter blir enda større.

Annonser

Dette innlegget ble publisert i andre, Kuriositeter, reise og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *