MAT FRA SENJA, Roger Kristiansen & Eirik Nilssen

 ”En slags kulinarisk minnebok” (forfatterne).

Eirik Nilssen er oppvokst på Silsand på Senja. Han har lang erfaring innen reklamebransjen, og er nå en velrenommert reklame- og fotospesialist innen mat og drikke. Roger Kristiansen er også oppvokst på Senja, mer presis på Vesterfjell. Han har mer enn 25 års erfaring innen matbransjen, og han jobber nå som lærer ved Finnfjordbotn videregående skole.

Vi håper denne boken vil gi litt lærdom om våre mattradisjoner i nord, og bygge stolthet rundt vår viktigste skatt: Matkulturen” (forfatterne)

Nilssen og Kristiansen har samlet rundt tusen oppskrifter fra øya, og har brukt 70 av de mest representative i denne boken. Hovedfokuset er tradisjonelle retter som har satt sitt preg på Senja sin kulinariske historie. De fleste av oppskriftene er basert på lokale råvarer og er ganske enkle å tilberede. Flere av rettene er basert på samisk mattradisjoner. I tillegg til fisk som er velrepresentert (bacalao, boknafisk, laksesuppe, stekt tørrfisk, osv.) finner vi en rekke spennende retter som er kjøttbasert Til de som ikke kan avslutte et måltid uten dessert, er det selvfølgelig en del kake- og kremretter.

Boken er gjennomillustrert med tiltalende fotografier og livlige dikt.

En fascinerende poetisk og kulinarisk reise i Midt-Troms!

Senjakokken AS – 2011 – ISBN 978-82-998842-0-4

Boken kan bestilles her.

Dette innlegget ble publisert i bok, mat og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *