Ny interessant kokebok: «Kjartans Tango» – Kjartan Skjelde

 

For de fleste av oss er Kjartan Skjelde et nokså ukjent navn, og det vekker ingen umiddelbare konnotasjoner på samme måte som Hellstrøm, Stiansen eller Brimi. Like fullt er han en kokk med mye interessant erfaring, både nasjonalt og internasjonalt. Han har i mange år vært en slags globetrotter-kokk med ulike erfaringer fra blant annet USA, Norge, Danmark, Portugal og Brasil. Han har også vært medlem av det norske kokkelandslaget i flere år, og han er nå kjøkkensjef på den velrenommerte restauranten Tango i Stavanger.

I Kjartans Tango presenterer han flere spennende og fargerike oppskrifter som setter lokale og gode råvarer i fokus, og selv om Kjartan Skjelde er en moderne og kreativ kokk, glemmer han ikke de gode sidene ved norske mattradisjoner: oppskriftene hans revitaliserer på en mesterlig måte flere klassikere i det norske repertoaret, se for eksempel hans varianter av bacalao, ribbe (12-timers bakt!) og luksuspostei. I tillegg til en rekke gode enkeltoppskrifter, har boka med tre utvalgte sesongmenyer fra restauranten.

Vanskelighetsgraden varierer fra lett til vanskelig, og alle rettene kommer med to interessante drikkeforslag.

Kjartans barndomsdrøm var å bli tannlege – bra for oss at han valgte en annen linje! Boka er detaljert i beskrivelsene av framgangsmåte, og har en rekke gode, illustrerende fotografier.

Versal Forlag – 2012 – ISBN: 978-82-81-88120-4. 248 sider.

Annonser

Dette innlegget ble publisert i bok, mat, mat og vin, nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *