6. september 2012: nyhetslansering i spesialbutikkene – fokus på øl og Italia (Piemonte, Sicilia og Trentino – Alto Adige)

I tillegg til vin fra Italia, lanserer Vinmonopolet denne gangen et imponerende utvalg av øl i spesialbutikkene. Begge butikkene får 111 ulike type øl, og Belgia og USA har fått hovedrollene. Det blir kanskje noen misfornøyde kunder som hadde håpet på flere norske nyheter.

 .

Når det gjelder Italia, får Vika 242 nye varer mens Valkendorfsgate har skaffet seg 194 varer. Den eldste årgangen i Oslo og Bergen er 1998 (fra Gulfi, Cavallotto, og Giacosa i hovedstaden og fra Gulfi i Hansabyen).  Piemonte står for mer enn to tredjedeler av utvalget, og de mest representerte årgangene er 2004, 2006, og 2008. Mens 2008 er en heterogen årgang, er 2004 og 2006 to veldig gode årganger som har et stort lagringspotensial. Mange kjente produsenter har funnet veien til begge butikkene: Burlotto, Cavallotto, Mascarello, Gaja, Giacossa, Massolino for bare å nevne noen. Som kuriositeter finner vi også noen viner fra Roddolo, noe som er en sjeldenhet her i landet.

 .

Resten av slippet er ganske interessant med et spennende utvalg av hvitvin fra Trentino – Alto Adige og noen karakterrike røde viner fra Sicilia (Cornelissen, Passopisciaro, Terre Nere, osv.).

 .

I det hele tatt er dette slippet en god nyhet for alle som er glade i øl og for alle de som er ute etter lagringsdyktige viner fra Piemonte (fra de vanlige Barolo og Barbaresco til de mest prestisjefulle ”Cru”).

 .

Dyreste vin på Vika: Barbaresco Asili Riserva 1998 fra Giacosa (i magnum) – 3598,30 kr.

Dyreste vin i Bergen: Barolo Ca d’Morission 2004 fra Mascarello – 2305,10 kr.

 .

Nyhetene slippes på torsdag!

 .

Her finner du de nye produktene: spesialbutikkene

.

Dette innlegget ble publisert i nyheter, nyhetslansering, rødvin, vin, Vinmonopolet og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *