Bordeaux-smakingen på Operaen: våre tre favoritter

Den 6. september 2012 ble det organisert en Bordeaux-smaking på Operaen i Oslo, med mulighet til å smake 2011-årgangen som en primeur. I tillegg til å komme etter to fantastiske årganger, 2009 og 2010, har 2011 to andre ulemper : en kvalitet som varierer fra medium til bra, og en vanskelig økonomisk situasjon verden rundt.

Å smake en primeur er en interessant øvelse , men det er ikke alltid så lett å komme med presise konklusjoner. Vinene skal nemlig fortsatt lagres og utvikles i mange måneder, og det er vanskelig å vite hva slags smaksprøve produsenten har tatt med seg.

Vi velger derfor å vente noen måneder med å gi en mer presis rapport om denne årgangen, og vil her heller trekke fram to favoritter fra de eldre årgangene som ble presentert:

  •        Chateau La Clémence 2002 (Pomerol/Bordeaux). Rødvin. Ikke tilgjengelig på Vinmonopolet. 85 % Merlot, 15 % Cabernet Franc.  Ganske utviklet. Virker som den er på sin topp akkurat nå. Veldig kompleks med bløte taniner. Smak av lær, tobakk og bjørnebær. Veldig elegant stil. God lengde. 89. 

  •        Chateau Leoville Poyferré 2007 (Saint-Julien/Bordeaux). Rødvin. 559,90 kr – Better Wines AS – 92152-01. 65 % Cabernet Sauvignon, 24 % Merlot, 7% Petit Verdot, 4 % Cabernet Franc. Fortsatt litt lukket nese med litt fat, krydder og mørke bær. Tørre, men gode taniner som trenger 10 år for å gi sitt beste. Fyldig vin med preg av krydder, sedertre og røde bær. Stor potensial. 92.

Et unntak fra 2011-årgangen (denne vinen er allerede godt utviklet og mye mer åpen enn de røde vinene).

  • Château Guiraud 2011 (Sauternes/Bordeaux). Søt hvitvin. Ikke tilgjengelig på Vinmonopolet. Ekstrem kompleks nese med duft av sjasmin, sitrus, appelsin, aprikos, fersken, karamell, crême brûlée og et friskt snev av mynte. Ekstrem fyldig vin med en fantastisk balanse mellom sødme- (140g) og syrenivå. Same aromaer i munnen med litt ekstra krydder og pepper. Veldig lang avslutning med et tydelig mineralitet, typisk for dette châteauet. En modell av eleganse fra den første 1855-Grand Cru som har oppnådd en økologisk sertifisering. 97.

Dette innlegget ble publisert i hvitvin, rødvin, vin, Vintest og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *