Ny interessant vinbok: Stjernedryss over Cape Town og vindistriktene

Drømmen om Cape Town

Med den økte interessen for Sør Afrika vi har sett i Norge de siste årene, er det på sin plass at det blant det enorme utvalget av bøker om mat og vin nå kommer en praktbok med fokus på denne delen av verden.

Stjernedryss over Cape Town og vindistriktene er skrevet av flere skandinaviske vin- og mateksperter, blant andre norske Dan Lystad. De tar oss med på en formidabel reise i Cape Town og dets nærliggende vindistrikter, og viser fram det beste den sørafrikanske matkulturen har å by på.

Fra enkelt gatekjøkken til mer raffinert cuisine, fanger forfatterne det mest spennende av Cape Towns kulinariske liv. Med kjøtt og fisk i verdensklasse, et stor fokus på lokale råvarer, og et enormt uvalg av fargerike og eksotiske ingredienser, er Cape Town et mekka for alle matelskere.

I tillegg til å tipse oss om mange spisesteder i den store byen, tar boka en nødvendig reise til noen av de mest prestisjefulle vindistriktene i nærheten av Cape Town: Stellenbosh, Constantia Valley, Walker Bay, og så videre. Vinsidene beskriver i detalj atten velkjente produsenter (l’Avenir Wine Estate, De Trafford, Saronsberg, og så videre) og forteller oss om deres filosofi. Boken inneholder også smaksnotater, varierte oppskrifter og flere gode reisetips som inkluderer spisesteder, innkvartering og andre aktiviteter på de ulike vinrutene.

Stjernedryss over Cape Town og vindistriktene er en fascinerende bok, ikke bare for alle de som er opptatt av mat og vin i Cape Town-området, men for alle som er glad i sørafrikansk kultur generelt. Boka er spekket med flotte fotografier, og framstår i det hele tatt som en hybrid mellom praktbok, reisebok og kokebok. Om drømmen om å reise til Cape Town ikke allerede er vekket, vil denne boka kunne bøte på det!

Pepper AS September 2012
ISBN: 978 82 92527 07 8
272 sider

Annonser

Dette innlegget ble publisert i andre, bok, mat, mat og vin, reise, vin og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *