Vintest: to mindre kjente perler fra Burgund

Saint-Aubin 1. Cru En Remilly
Produsent: Hubert Lamy – Årgang: 2010

Distrikt: Burgund / Frankrike 
Hvitvin
Varenr: 10302-01 (Kategori 6– Moestue Grape Selections AS)
Pris: 349,90

.

Frisk nese med innslag av sitrus, nøtter, smør og mineraler. Veldig god konsentrasjon. Frisk og smaksrik med hint av epler, sitrus og blomster. Nydelig syrestruktur. Veldig lang ettersmak. En lekker og livlig Saint-Aubin. Nå til 2020.

92/100
** (Veldig bra kjøp)

____________________________________________

Aubert de Villaine er medeier i og produsenten bak Domaine de la Romanée-Conti. I tillegg, eier han med sin kone en  liten vineiendom i Bouzeron i Côte Chalonnaise: Domaine A. Et P. De Villaine. Der produserer han blant andre noen eksepsjonelle Aligoté og noen mindre kjente, men superbe rødviner. Siden 2000 er det hans nevø som er ansvarlig for produksjonen.

Mercurey Les Montots
Produsent: Domaine A. et P. De Villaine – Årgang: 2009

Distrikt: Burgund / Frankrike 
Rødvin
Varenr: – (spesialbestilling)
Pris:

Veldig raffinert nese med preg av villbringebær, nellik, skogsbunn og sopp. Middels fyldig vin med kjølig frukt og en nydelig mineralitet. Tanniner av silke. Bra struktur og god lengde. En elegant vin som gir mulighet til å oppleve litt av Romanée-Contistilen. Nå til 2025.

88/100
** (Veldig bra kjøp)

 

Annonser

Dette innlegget ble publisert i hvitvin, rødvin, vin, Vintest og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Vintest: to mindre kjente perler fra Burgund

  1. vineksperten sier:

    Enig med Frederic

  2. Le Moullec Frederic sier:

    Har drukket circa ti ulike hvitviner fra Lamy (fra 2005- til 2010-årgangen). Ingen tegn til premox. Men jeg vet at han hadde en del problemer med 1999-, 2000-, 2001- og 2002-årgangene. Vanskelig å være 100 % sikker…

  3. Anders sier:

    Enig i at 2010 Remilly fra Lamy er en meget solid vin. Burde absolutt være en kandidat for kjelleren. Har prøvd å finne ut om det har vært premox problemer med Lamy sine viner, men har funnet begrenset med info. Har du noen erfaring?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *