Thomas Ilkjær: Amarone og vinene fra Valpolicella

Valpolicella, Ripasso, Amarone: tre viner som ofte ligger på toppen av salgsstatistikken, og som har blitt yndlingsvin hos mange norske vinentusiaster. Til tross for at det finnes en del interessant litteratur om italiensk vin, har det vært vanskelig å finne bøker som kun fokuserer på vinene fra Veneto. I den sammenheng vil Amarone og vinene fra Valpolicella være til stor hjelp for mange av oss!

.

Boka er skrevet av den danske vinspesialisten Thomas Ilkær, og er oversatt og bearbeidet av Arne Ronold. Det første kapitlet handler om geografi, klima og jordsmonn, og den gir oss en nyttig beskrivelse av druesortene. Mer enn åtti sider er deretter viet til de ulike vinene (Valpolicella, Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone, Recioto, og så videre) og til deres produksjonsmetoder. Det siste kapitlet tar for seg de viktigste og mest spennende produsentene, og forfatteren gir oss en lærerik framstilling av deres stiler og produkter. I tillegg finner leseren noen interessante sider om mat og vin i kombinasjon.

En grundig bok som er en utmerket guide til de unike vinene fra Veneto.

.

Vigmostad & Bjørke 2012
ISBN: 978 82 419 0760 9
257 sider

Annonser

Dette innlegget ble publisert i bok, mat og vin og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *