En trist nyhet for Burgund- og Champagne-elskere

I februar 2012 skrev vi at Burgund var på vei til å bli en offisiell del av verdensarvlisten. Selv om søknaden ble offisielt godkjent av franske myndigheter i januar 2012, har Frankrike nå bestemt ikke å presentere Burgunds søknad til Unesco i 2013 likevel.

Søknaden har fått såpass mye støtte og oppmerksomhet de to siste årene at dette kom som et sjokk. I praksis er det kulturministeren og økologiministeren som har besluttet heller å presentere andre søknader.

Samtidig med den dårlige nyheten fra Burgund, ble det gjort kjent at søknaden til Champagne («Les paysages de Champagne») også er avvist. Neste sjanse kommer i 2015…

117_1709

Annonser

Dette innlegget ble publisert i andre, nyheter, vin og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *