Vintest: en yppig supertoscaner

Eiendommen Montevertine ligger i hjertet av Chianti Classico, litt mer presis i kommunen Radda. Eiendommen ble kjøpt av industrimannen Sergio Manetti i 1967, og hovedmålet hans var opprinnelig å bruke den som et feriehus. Men det tok ikke lang tid før Manetti bestemte seg for å satse på vin, først og fremst for å produsere noen flasker til sine venner og kunder. Hans første årgang, 1971, ble møtt med en så stor interesse at han ga opp sine gamle aktiviteter for kun å konsentrere seg om vinproduksjon.

 

I dag teller eiendommen atten hektar, og den drives av Sergios sønn, Martino Manetti.

 

Vinen Le Pergole Torte er deres beste vin, og regnes som en av de beste supertoscanere.

 

Le Pergole Torte
Produsent: MontevertineÅrgang: 2009

Distrikt: Toscana / Italia
Rødvin
Varenr: 99595-01 (bestillingsutvalg – Red & White AS)
Pris: 525,50

 

100 % Sangiovese. 2 hektar plantet i 1968. 12 måneders lagring på slavonske fat, deretter 12 måneder på franske fat fra Allier-distriktet.  Duft av krydder og kirsebær med innslag av roser. Veldig bra integrert eik. Kjølig frukt i munnen. Veldig konsentrert med bløte tanniner og en nydelig frisk syrestruktur. Lang ettersmak. En vakker supertoscaner som allerede nå er relativt åpen, men som fint kan lagres opp til 2030.

 

92-94/100
** (Veldig bra kjøp)

 

Annonser

Dette innlegget ble publisert i rødvin, vin, Vintest og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *