To nye AVA*-områder i USA: Naches Heights og Coombsville

Naches Heights ligger i Columbia Valley som selv er et stort AVA nordvest i USA (i delstatene Washington og Oregon).

Naches Heights er det femte AVA i Yakima County og det tolvte i Washingtondistriktet. Dette nye området ligger på et vulkansk platå mellom 350 og 600 moh. Denne geografiske beliggenheten gjør at Naches Heights er et av de høyest beliggende vindistriktene i delstaten Washington. De to mest kjente produsentene er Naches Heights Vineyards og Wilridge Winery.

For sin del ligger Coombsville AVA i California, mer presist i Napa Valley. For noen år siden foreslo vinprodusentene Tom Farella og Bradford Kitson at et nytt AVA (Tulocay) skulle registreres her, men dette ble nektet av myndighetene. Med det nye Coombsville AVA (nytt navn, og ellers en smule mindre enn det tidligere foreslåtte Tulocay) er en del av deres ønske oppfylt.

Dette området er ikke et nytt ”Eldorado” der rike produsenter kjøper jord og begynner å lage vin fra ingenting. Man har nemlig dyrket druer her i mer enn 150 år.

Coombsville skiller seg fra andre distrikter i Napa Valley med et litt kaldere klima og en lengre dyrkingssesong. Cabernet Sauvignon er den mest utbredte druen, men flere og flere satser på Merlot, Zinfandel, Cabernet Franc, Syrah, Pinot Noir og Chardonnay. Coombsville dekker 4500 hektar og er den 16. AVA i Napa.

Begge de to nye områdene er offisielt godkjent fra 13. januar 2012.

* AVA: American Viticultural Area

Dette innlegget ble publisert i nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *