29. mars 2012, Vinmonopolet: nyhetslansering i spesialbutikkene – Tyskland i fokus

Deutsches Weininstitut (DWI) - Weinberge in Rheinhessen, Oppenheim

 

Hovedtemaet for slippet er Tyskland. Vika får denne gang 159 nye varer, mens Valkendorfsgate har skaffet seg 107 nye varer. Den eldste årgangen er 1994 (Beerenauslese fra Christoffel-Prüm) på Vika, og 1995 (Auslese fra Christoffel-Prüm) i vestlandshovedstaden.

 

I både Oslo og Bergen er det en klar overvekt av unge hvitviner blant nyhetene, med hovedtyngden på årgangene 2008, 2009 og 2010. Utvalget er ganske interessant, og mange av de store navnene er godt representerte: Müller, Prüm, Dönnhoff, Christmann, Keller, Wittmann, og så videre.

 

Mosel-, Nahe-, Pfalz- og Rheinhessendistriktene har fått hovedrollene, men legg merke til at det også finnes noen gode saker fra Baden-, Franken-, Rheingau-, og Ahrregionene.

 

En del kunder fra Bergen vil helt sikkert klage på utvalget på Valkendorfsgate, spesielt med tanke på at prisnivået er relativt lavt i forhold til andre slipp (bare noen få flasker over 1000 kr), mens Vika kan by på flere mer spesielle flasker.

 

Selv om tysk hvitvin er mye mer populær enn tysk rødvin, kan man lure på hvorfor Vinmonopolet ikke har satset mer på rødvin i dette slippet. Det er faktisk bare seks rødviner som er tilgjengelig i begge butikkene.

 

Dyreste flaske på Vika: trelitersflaske Riesling CO Trocken fra Battenfeld-Spanier – 2095,70 kr

Dyreste flaske på Valkendorfsgate: Eiswein Oberhäuser Brücke Riesling fra Dönnhoff – 1403,50

 

Nyhetene slippes på torsdag! Alle de nye produktene finner du her: Spesialbutikkene

.

Annonser


Dette innlegget ble publisert i nyheter, nyhetslansering, vin, Vinmonopolet og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *